mastercard-divino

За нас

Вкусът се формира от хората. Ние, хората, даваме живот и богатство на вкуса и носим отговорност да пазим този вкус винаги жив и обновяващ се, да го предаваме от поколение на поколение с помощта на модерните технологии, иновациите и експеримента. 

 

Mastercard® TasteBox е иновативна street food платформа за дегустации и гастроли на най-новото в света на кулинарията. Платформата е замислена като GastroPub и предлага интересна и разнообразна street храна с фокус върху здравословното хранене. Търсим модерното, различното, за да ви провокираме с нови апетитни вкусове.

В съзвучие с този замисъл сме поканили младия шеф-готвач Леонардо Фантеки, който ще ви предложи неговото виждане за модерна здравословна храна Just a Bowl.

Just a Bowl е концепция вдъхновена от традиционното за Хавай POKE и хармонични съчетания на ориз и вкусни пресни съставки от целия свят.

Just a Bowl е прясна и свежа храна поднесена в купичка. Основна съставка е оризът, който е гарниран богато със свежи протеинови съставки, хрупкави зеленчуци и фини сосове. Воден от посланието Fit. Fast. Healthy. Лео приготвя Just a Bowl, за да ви предложи един нов подход към здравословно, балансирано и вкусно хранене.

Консултант-нутриционист на менюто Just A Bowl е Калина Кючукова, завършила Хранене, гастрономия и хранителни тенденции в Le Cordon Bleu Лондон. Ето какво споделя тя за Just A Bowl:

Цялото меню е специално създадено, за да бъде балансирано и с високо съдържание на хранителни вещества, като протеини и фибри. Същевременно това е чиста и нискокалорична храна, като менюто предлага и вегетариански, и вегански опции. Личната ми цел е да покажем на хората, че могат да ядат здравословна храна, която в същото време е и много вкусна. Смятам, че Just A Bowl е добро начало в тази посока.