Майсторите на българското вино: Старо Оряхово и Загрей

28, 29 и 30 май 2021

Запознайте се със Старо Оряхово и Загрей!

Бихте ли искали да научите от къде идват най-добрите и интересни български вина и какви са историите зад тях? Точно това ви предлагаме със серията от събития, наречени Майсторите на българското вино.

През целия уикенд 28-30 май, Mastercard® TasteBox by André & DiVino ви среща с великолепните вина на бутиковите изби Старо Оряхово и Загрей. Създадени от талантливи и умни майстори, вината крият интересни истории и са плод на много всеотдайност, ясни идеи и вдъхновение. Рожба са и на интересните тероари в две кътчета на страната ни с хилядолетна винарска история.

Цели три дни (28, 29 и 30 май 2021) имате възможност опитате новите продукти и актуалните реколти на двете изби, представени от посветен експерт!

За пълно удоволствие може да комбинирате вината с някои от вкусните и нестандартни ястия по замисъл на шеф Андре Токев, както и да експериментирате със съчетания между вината от ароматни български сортове и новите азиатски предложения в менюто. Ще установите, че това е особено добра комбинация!

Заповядайте да опитате някои от най-добрите български вина и да научите повече за хората и историите зад тях!

Къде:
Mastercard TasteBox by André & DiVino, кулинарен парк Quartal, бул. Черни връх 69, на 600 м от метро-станция Витоша в посока планината, от лявата страна на булеварда.

Кога:
28 май, петък – от 18:00 до 21:00 часа
29 и 30 май, събота и неделя – от 12:00 до 21:00 часа

Share on facebook
box.taste_.bg_Zagreus_St-Oryahovo

изби Старо Оряхово и Загрей

Ароматни, свежи и прецизни, вината на Старо Оряхово са еталон за модерни български бели ароматни сортове. Лозята са в Черноморския регион край язовир Цонево и със своята майсторска работа винарната доказва, че точно на това място и от този тероар се получават изключително елегантни и красиви бели и розета вина, както и балансирани плодови червени с неповторим характер.

Винарска изба Загрей също е много висока топка по отношение както на качеството и стила, така и на замисъла и духа, вложени във всяко вино. Избата е до Първомай, в родния регион на мавруда и техните Vinica и MiniMum са сред най-награждаваните вина у нас. Но на TasteBox Загрей представят вина от серията Handmade (бяло и розе) – рожба на здрави и забележително качествени лозя, отглеждани по биодинамичния метод и създадени с изцяло ръчна обработка на гроздето – едни вълнуващи занаятчийски творби, направени в съвсем къси серии.

Снимки от събитието

Mastercard® TasteBox е съвместен проект на: