Yeni Raki на гости на Mastercard TasteBox

9, 10, 11 октомври 2020

Mastercard® TasteBox by Andre & DiVino представя първото събитие от серия, посветени на качествени високоалкохолни напитки, присъстващи на българския пазар. Идеята е да акцентираме върху изкусните дестилати, както и върху културата и ритуалите на тяхното консумиране. Както е обичайно за нас, представяме напитките в синхрон с храна – за компания на авторските предложения на шеф Андре Токев.

Уикендът на 9, 10 и 11 октомври ще бъде посветен на майсторските анасонови напитки на нашите съседи от Турция. Raki е южняшка напитка за дълги приказки и веселби, съчетаваща се чудесно с какви ли не храни – единствената анасонова напитка в света, за която са създадени хиляди мезета.

Raki е резултат от двойна дестилация на алкохола, получен от ферментацията на грозде, а анасоновите зрънца са добавени в процеса на дестилация, заедно с ферментиралата гроздова мъст. При тази технология се получава алкохол, разбира се, но заедно с него от анасона се извлича безценното анатолово (анасоново) масло, съдържащо се в зрънцата на традиционната за Турция подправка. Така вкусът на анасоновата спиртна напитка става с пъти по-мек. Отново анасоновото масло е причина турската ракъ да става млечнобяла, щом се смеси с вода – получава се реакция между маслото, извлечено от анасона и водата.
Напитката предполага едно спокойно отдаване – на аромата и вкуса й, на бавните разговори в приятна компания и в уютна обстановка, на мезетата… Едно безценно изживяване.

Ако изберете едно от изброените ястия ще получите 40 мл от съответния вид Raki.

В комбинация с някои от авторските предложения на шеф Андре Токев, ще можете да дегустирате 4 вида Yeni Raki:

Салата от печено цвекло с мус от козе сирене и ядки
Tekirdağ Raki

Яйца Бенедикт в наш стил със скариди и авокадо
Yeni Raki

Патешко бутче в стил Конфи с пюре от тиква
Yeni Raki Âlâ

Дърпано свинско в козунак
Tekirdağ Raki

Печена тиква с ванилов сладолед
Tekirdağ Gold Raki

И още – всички гости на Quartal Food Park, които направят еднократна сметка над 20 лв. в целия food park ще получат безплатна напитка.

Най-добре елате и опитайте!

Кога:
9 октомври, петък – от 18:00 до 21:00 часа
10 октомври, събота – от 12:00 до 15:00 часа и от 18:00 до 21:00 часа
11 октомври, неделя, от 12:00 до 15:00 часа и от 18:00 до 21:00 часа

Share on facebook

Yeni Raki

Yeni Raki
Произведена от най-фините сортове грозде в Анадола, с добавка на зрънца от най-качествения анасон на Турция, тази магическа напитка има 69 годишна история и е най-продаваната анасонова напитка в света (според Impact Databank).

Yeni Raki Âlâ
Години традиция срещат експертния опит. Внимателно подбраните гроздови зърна са изсушени на слънце и смесени с висококачествените семена на най-добрия анасон, след това ракъ е тройно дестилирана – за мекота. Отлежава в дъбови бъчви, за да придобие уникалния си вкус, заради който е толкова разпознаваема.

Tekirdağ Raki
Текирда е произведена с най-добрия анасон на Турция и мъст от прясно грозде. Притежава свеж плодов аромат, плътно тяло и подчертана мекота. С нейния богат и добре балансиран вкус на небцето, тя е любимка на всички почитатели на ракъ.

Tekirdağ Gold Raki
Златната Текирда е рожба на съчетанието от най-доброто тракийско грозде и висококачествените анасонови зрънца, които Западна Анадола предлага. Мекотата и сладкият й вкус са се развили в процеса на отлежаването й в дъбови бъчви, благодарение на което тя придобива и привлекателния си златист оттенък в цвета.

Снимки от събитието

Mastercard® TasteBox е съвместен проект на: